Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
Uczniowie naszej szkoły przyłączyli się do obchodów Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Młodzi kucharze podczas zajęć w pracowni kulinarnej poznawali tajniki przygotowania zdrowych posiłków, przyrządzając sałatki, kanapki czy sandwicze. Wykorzystując sprzęt i narzędzia zakupione w ramach projektu Laboratorium Przyszłości, mieli możliwość wykazania się swoimi umiejętnościami kulinarnymi. Podczas zajęć przypomnieliśmy, w jaki sposób nawyki żywieniowe z dzieciństwa mają wpływ na późniejszy styl życia i odżywiania.
Dzieci, które poznają zalety zbilansowanego odżywiania i wiedzą, jak świadomie wybierać produkty żywnościowe, będą w dorosłym życiu prowadzić zdrowy styl życia. I o to właśnie chodzi!
Zajęcia odbywały się pod czujnym okiem p. I. Jelonek.