Jadłospis

Piątek 14.03.2025 r.
Zupa pomidorowa z makaronem.
Ryba panierowana.
Ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej.
Herbata owocowa./Woda z cytryną.
Alergeny: 1,3,4,7,9

Poniedziałek 17.03.2025 r.
Zupa fasolowa z kiełbasą, boczkiem i ziemniakami.
Makaron z twarogiem.
Frużelina wiśniowa.
Mięta./Woda z cytryną.
Alergeny: 1,3,7,9

Wtorek 18.03.2025 r.
Rosół.
Udziec z kurczaka.
Ziemniaki.
Surówka colesław.
Kompot owocowy./Woda z cytryną.
Alergeny: 1,3,7,9

Środa 19.03.2025 r.
Zupa ziemniaczana.
Gulasz wieprzowy.
Kasza pęczak.
Surówka szwedzka.
Kompot owocowy./Woda z cytryną.
Alergeny: 1,3,7,9

Czwartek 20.03.2025 r.
Zupa-krem marchewkowa z groszkiem ptysiowym.
Roladka drobiowa z serem.
Ziemniaki.
Mizeria.
Melisa./Woda z pomarańczą.
Alergeny: 1,3,7,9

Piątek 21.03.2025 r.
Żurek z jajkiem i ziemniakami.
Ryba po grecku.
Ziemniaki.
Herbata owocowa./Woda z cytryną.
Alergeny: 1,3,4,7,9

Za ewentualne zmiany w jadłospisie przepraszamy!

Alergeny: 1 – gluten, 2 – skorupiaki, 3 – jaja, 4 – ryby, 5 – orzeszki ziemne, 6 – soja, 7 – mleko, 8 – orzechy, 9 – seler, 10 – gorczyca, 11 – nasiona sezamu, 12 – dwutlenek siarki i siarczyny, 13 – łubin, 14 – mięczaki

W każdym daniu mogą występować śladowe ilości alergenów, w produktach, powodujące alergię lub reakcje nietolerancji.