Przypominamy, że szkoła korzysta z aplikacji „Jem w szkole”, która umożliwia samodzielny zakup, odwoływanie i rozliczanie obiadów.
Na podaną we wniosku pocztę mailową zostanie wysłany do Państwa link aktywacyjny do aplikacji „Jem w szkole”.
Opłatę za obiady należy dokonać z góry do 25 dnia miesiąca poprzedzającego miesiąc, w którym następuje korzystanie z obiadów.
Uwaga! Za miesiąc wrzesień należy dokonać opłaty z góry, do 10 dnia miesiąca!
Dodawanie numeru chipa (breloka) do konta dziecka
- Dziecko otrzyma w szkole breloczek z chipem i wygrawerowanym na nim 10-cio cyfrowym numerem identyfikacyjnym.
- Po zalogowaniu się na swoje Konto w aplikacji należy przejść do zakładki “TWOJE DANE”; tam wpisać numer identyfikacyjny chipa do wybranego dziecka – wpisując 10-cio cyfrowy numer w polu “KARTA” przy wybranym dziecku i kliknąć przycisk “ZAPISZ”.
- Odtąd Państwa dziecko może odbierać posiłki za pomocą breloczka.
Link do filmu instruktażowego – składanie zamówienia:
https://www.youtube.com/watch?v=3tVff9VNUeU
Link do filmu instruktażowego – zgłaszanie nieobecności:
https://www.youtube.com/watch?v=3tVff9VNUeU
W przypadku problemów lub pytań prosimy o kontakt pod numerem telefonu 32 43 57 492 wew. 25 lub 723 618 596 z Panią Karoliną Masny-Gajo.
CENA OBIADU
Uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 13 – 7,00 zł.
Pracownik Szkoły Podstawowej Nr 13 – 10,00 zł.
NIE PRZYJMUJEMY GOTÓWKI ZA OBIADY
Należność za obiady płatna z góry poprzez aplikację „Jem w szkole” lub przelewem na konto szkoły:
80 1050 1676 1000 0022 8243 3859
Operator aplikacji za dokonywanie przelewów natychmiastowych pobierze od Państwa 2% wartości przelewu.
Brak terminowej wpłaty (brak aktywnego breloczka) skutkował będzie wstrzymaniem wydawania posiłków.
UWAGA RODZICE I OPIEKUNOWIE!
W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.
Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji
- Zboża zawierającegluten, pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
- Skorupiakii produkty pochodne;
- Jajai produkty pochodne;
- Rybyi produkty pochodne;
- Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne;
- Sojai produkty pochodne;
- Mlekoi produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
- Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
- Seleri produkty pochodne;
- Gorczyca i produkty pochodne;
- Nasiona sezamui produkty pochodne;
- Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
- Łubin i produkty pochodne;
- Mięczakii produkty pochodne.
ZGŁASZANIE I REZYGNACJA Z OBIADU W DANYM DNIU OD GODZ. 7:30 DO 9:00 LUB DZIEŃ WCZEŚNIEJ
W PRZYPADKU BRAKU ZGŁOSZENIA REZYGNACJI, NIE ZWRACAMY NALEŻNEJ KWOTY.