Stołówka szkolna

Informujemy, że w związku z trwającymi pracami remontowymi stołówki szkolnej, jesteśmy zmuszeni przesunąć termin rozpoczęcia świadczenia przez nas usług żywieniowych w roku szkolnym 2021/2022. Zgodnie z planem stołówka wznowi swą pracę w miesiącu październiku.
Prosimy o wyrozumiałość, powyższa sytuacja uzależniona jest od tempa wykonywanych prac remontowych.
Jednocześnie przypominamy, że można już składać wypełnione i podpisane wnioski o zawarcie “umowy o świadczenie usług żywieniowych” (wnioski do pobrania ze szkolnej strony internetowej lub z portierni).

Ze stołówki szkolnej korzystają uczniowie, których rodzice wystąpią z wnioskiem o zawarcie “umowy o świadczenie usług żywieniowych”.

Wniosek do pobrania w sekretariacie szkoły, u intendentki i tutaj!

 

CENA OBIADU 

Uczniowie Szkoły Podstawowej Nr 13  –  5,00 zł.

Pracownik Szkoły Podstawowej Nr 13  –  8,00 zł.

NIE PRZYJMUJEMY GOTÓWKI ZA OBIADY

Należność za obiady płatna z góry przelewem na konto szkoły:

80 1050 1676 1000 0022 8243 3859

 

UWAGA RODZICE I OPIEKUNOWIE!

W związku z obowiązkiem stosowania m.in. przez placówki szkolne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011, które mówi o obowiązku przekazywania konsumentom informacji na temat obecnych w serwowanej żywności składników lub innych substancji mogących powodować alergie nietolerancji, zamieszczamy do ogólnego zapoznania się wyciąg z w/w rozporządzenia, tj.

Wykaz substancji i produktów powodujących alergie lub reakcje nietolerancji

  1. Zboża zawierającegluten, pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne;
  2. Skorupiakii produkty pochodne;
  3. Jajai produkty pochodne;
  4. Rybyi produkty pochodne;
  5. Orzeszki ziemne(arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Sojai produkty pochodne;
  7. Mlekoi produkty pochodne, (łącznie z laktozą );
  8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzeszki pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzechy pistacjowe, orzechy makadamia, a także produkty pochodne;
  9. Seleri produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamui produkty pochodne;
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia ;
  13. Łubin i produkty pochodne;
  14. Mięczakii produkty pochodne.

ZGŁASZANIE I REZYGNACJA Z OBIADU W DANYM DNIU OD GODZ. 7:30 DO 9:00 LUB DZIEŃ WCZEŚNIEJ
W PRZYPADKU BRAKU ZGŁOSZENIA REZYGNACJI, NIE ZWRACAMY NALEŻNEJ KWOTY.